Топ теми:

Офіційна відповідь міської ради щодо повідомлень про футбольний клуб Стрия

24 Січня 18:46

Чергова «сенсація» сколихнула громаду. На жаль, читачі з великим задоволенням підхопили гучні заголовки про футбольний клуб Стрия і вкотре рознесли «зраду».

 

Перше. ФК «Скала 1911» не є приватним клубом міського голови.

 

Друге. Міський голова Олег Канівець не є президентом клубу. У футбольній спільноті символічно називають голову «почесним президентом», оскільки він відродив найстаріший футбольний клуб України. Це наша славна історія і надбання.

 

Третє. Розвиток спорту і футболу, зокрема, зазначений в стратегії розвитку Стрийської громади. Всього на 2024 рік ми запланували понад 11 млн грн на «Підтримку спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність у регіоні». Тут і футбол, і бокс, і волейбол, і багато іншого з цієї сфери.

 

Четверте. Бюджет цьогоріч розподілений так, що окрім захищених статей витрат, найбільше буде спрямовано на підтримку військовослужбовців.

 

Факти: з бюджету громади не перерахували жодної гривні у ТОВ «Скала 1911»; є підтримка ГО і це поширена практика допомоги бізнесово-муніципального клубу; ніхто з керівництва міської ради та членів їхніх родин не мають жодного відношення до ФК «Скала 1911»; заступник міського голови Микола Дмитришин та Тарас Канівець були у засновниках громадської організації ФК «Скала 1911» на етапі відродження клубу, але вийшли із засновників, коли клуб перейшов у професійну лігу.

 

І останнє. Ми продовжуємо працювати відкрито і публічно для громади і для Перемоги.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту