Топ теми:

Де у Стрию можна придбати новорічну ялинку та на що покупцям слід звернути увагу

18 Грудня 15:30

Для роздрібної торгівлі новорічними ялинками у Стрию є спеціально визначене місце.
Хвойне дерево можна придбати на території майданчика, розташованого між адмінбудівлею по вулиці Хмельницького, 32а та територією ринку від вулиці Андрусяка.
Згідно з рішенням Стрийської міської ради від 03.11.2022 № 1331 цей майданчик тимчасово віднесено до території КП «Ринок» до 31 грудня 2023 року.

Продаж новорічних ялинок у невстановлених для цього місцях заборонено.
За стихійну торгівлю на вулицях, площах та інших невизначених місцях порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Також нагадуємо про необхідність неухильного дотримання природоохоронного законодавства стосовно збереження хвойних насаджень.
Як і в попередні роки, заготовлені лісівниками новорічні дерева будуть маркуватися спеціальними засобами – паперовими етикетками або пластмасовими бирками-стяжками, що унеможливить незаконну заготівлю і збут новорічних ялинок.
Кожне дерево маркуватимуть биркою або самоклеючою стрічкою зі штрих-кодом, що містить інформацію про місце заготівлі та підтверджує законність походження.

Прикріплений до дерева спеціальний уніфікований засіб містить індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У цій Системі вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності.

За номером із уніфікованого засобу можна перевірити походження ялинки на сайті Сервіси перевірки легальності та походження деревини Державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» Державного агентства лісових ресурсів України (ukrforest.com) та за допомогою програмного забезпечення для Android yalynka.info. Вводити потрібно лише цифровий номер без зазначення серії.

Сподіваємось  на свідомість громадян при придбанні хвойних дерев та просимо  виборі ялинки звертати увагу на наявність маркування уніфікованими засобами.

 

Інформаційний матеріал підготовлено
службою з питань торгівлі, побутового обслуговування
та захисту прав споживача
виконавчого комітету Стрийської міської ради

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту