Топ теми:

Робоча зустріч щодо запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству

13 Листопада 10:21

В Стрийському міському центрі надання соціальних послуг відбулася зустріч між суб’єктами соціальної роботи у сфері запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству.

Обговорили цілі та завдання. Одне з них – це донесення інформації до жінок, які проживають у місцевих громадах та які постраждали від домашнього насильства чи гендерно зумовленого насильства, також жінок ВПО, які зазнали насильства на окупованих територіях чи в місцях активних бойових дій. Важливо інформувати жінок про роботу гінекологічних кабінетів безбар’єрного доступу для постраждалих від гендерно обумовленого насилля (ГОН). Зокрема в Україні таких кабінетів відкрито 20, 1 з яких – у Стрийській громаді.

На зустрічі виступали: депутат Стрийської міської ради Євгенія Пристанюк, головний спеціаліст служби у справах дітей Ольга Марцинюк, працівники Стрийського РУП ГУНП у Львівській області Андрій Федевич та Андрій Гладій, психологиня безпечного простору для жінок «Твій берег», представники медицини та соціального захисту населення, фахівці із соціальної роботи.

Спільно визначили план інформаційно-просвітницьких заходів, що мають відбутися у закладах освіти, охорони здоров’я, соціальної допомоги щодо прав та послуг, якими можуть скористатися жінки (дівчата), враховуючи гінекологічні кабінети безбар’єрного доступу. Склали план заходів щорічної акції «16 днів проти насильства».

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту