Топ теми:

ПОВІДОМЛЕННЯ Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНЕРА УКРАЇНА” про намір встановлення тарифів на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території міста Стрий

1 Липня 10:18

Рішенням виконавчого комітету Стрийської міської ради Львівської області від 02.05.2024 № 205 оголошено конкурс з визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території міста Стрий.
Рішенням виконавчого комітету Стрийської міської ради Львівської області від 06 червня 2024 року №293 Товариство з обмеженою відповідальністю «ГРІНЕРА УКРАЇНА” визначено суб’єктом господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території міста Стрий.
Тариф на послуги з поводження з твердими побутовими відходами (збирання, перевезення та захоронення) на території міста Стрий та на збір, вивезення та захоронення великогабаритних та ремонтних відходів (в тому числі опалого листя та скошеної трави) на території міста Стрий затверджувались ще у 2021 році керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 року № 1010 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами» (далі – Порядок №1010). Водночас, 03 жовтня 2023 року, Порядок №1010 втратив свою чинність у зв’язку із прийняттям Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №1031 від 26.09.2023 року (далі – Порядок №1031).
Також слід вказати, що з 2021 року збільшились усі складові вказаних вище тарифів, зокрема паливно-мастильні матеріали, заробітна плата, запчастини для транспортних засобів, послуги технічного обслуговування транспортних засобів та усіх інших складових.
У зв’язку із описаним вище, виникла необхідність встановлення тарифів на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території міста Стрий у відповідності до нового Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів, який затверджено Постановою Кабінету Міністрів України №1031 від 26.09.2023 року.
Діючі тарифи для мешканців:
Згідно з рішенням виконавчого комітету Стрийської міської ради Львівської області від 02 травня 2024 року №203 вартість вивезення однієї тони твердих побутових відходів для мешканців міста Стрий становить 866,76 грн (вісімсот шістдесят шість гривень 76 коп.) або 33,20 грн в місяць для одного мешканця будинку приватного сектору та 34,12 грн в місяць для одного мешканця багатоквартирного будинку.
Згідно з рішенням виконавчого комітету Стрийської міської ради Львівської області від 02 травня 2024 року №204 вартість вивезення та захоронення великогабаритних та ремонтних відходів (в тому числі опалого листя, зрізаних гілок та скошеної трави) на території міста Стрий для мешканців міста Стрий становить 1 063,50 грн (одна тисяча шістдесят три гривні 50 коп.) або 9,05 грн в місяць для одного мешканця будинку приватного сектору та 6,14 грн в місяць для одного мешканця багатоквартирного будинку.
Діючі тарифи для інших споживачів:
Згідно рішення виконавчого комітету Стрийської міської ради від 02 травня 2024 року №203 вартість вивезення однієї тони твердих побутових відходів для інших споживачів становить 1 216,76 грн (одна тисяча двісті шістнадцять гривень 76 коп.).
Згідно рішенн виконавчого комітету Стрийської міської ради від 02 травня 2024 року №204 вартість вивезення та захоронення великогабаритних та ремонтних відходів (в тому числі опалого листя, зрізаних гілок та скошеної трави) на території міста Стрий для інших споживачів становить 1 413,50 грн (одна тисяча чотириста тринадцять гривень 50 коп.).
Загальний розмір планованого тарифу
Слід вказати, що ТОВ «ГРІНЕРА УКРАЇНА” на конкурс з визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території міста Стрий подавалась наступна цінова пропозиція:
-збирання та перевезення побутових відходів – 877,11 грн за одну тонну.
-збирання та перевезення великогабаритних та ремонтних відходів (в тому числі опале листя, зрізані гілки та скошена трава) – 930,86 грн за одну тонну.
Однак, на затвердження ТОВ «ГРІНЕРА УКРАЇНА” подає меншу вартість тарифів на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території міста Стрий, зокрема:
– збирання та перевезення побутових відходів – 765,13 грн за одну тонну.
– збирання та перевезення великогабаритних відходів – 713,50 грн за одну тонну.
Відповідно, ТОВ «ГРІНЕРА УКРАЇНА», із врахування вартості видалення (захоронення) побутових відходів пропонує на затвердження наступні тарифи на здійснення операцій із збирання побутових відходів на території міста Стрий:
для мешканців міста Стрий:
-збирання, перевезення та видалення (захоронення) твердих побутових відходів – 1 115,13 грн за одну тонну.
-збирання, перевезення та видалення (захоронення) великогабаритних відходів – 1 063,50 грн за одну тонну.
Вартість послуг із збору, перевезення та видалення (захоронення) побутових відходів в місяць для одного мешканця багатоквартирного будинку міста Стрий становитиме 49,80 гривень та для одного мешканця будинків приватного сектору 45,87 гривень.
для інших споживачів міста Стрий:
-збирання, перевезення та видалення (захоронення) твердих побутових відходів – 1 465,13 грн за одну тонну.
-збирання, перевезення та видалення (захоронення) великогабаритних відходів – 1 413,50 грн за одну тонну.
Періодичність надання послуг
Послуга з управління побутовими відходами (збирання, перевезення) надається щоденно за контейнерною та безконтейнерною схемою, а індивідуальним споживачам згідно графіків, які вказані в укладених з ними договорах.
Економічно обґрунтовані планові витрати, які включаються до тарифу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів з врахуванням їх видалення (захоронення) на території міста Стрий додаються до цього повідомлення у табличних формах.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись за адресою:
Львівська обл., м. Стрий, вул. Б. Хмельницького, 32А.
Пропозиції та зауваження щодо встановлення тарифів просимо подавати у письмовому вигляді протягом 7 календарних днів з дня опублікування повідомлення на офіційному сайті Стрийської міської ради (https://stryi-rada.gov.ua/) та в часописі «Гомін волі Стрий» на адресу: 82400, м. Стрий, вул. Б. Хмельницького, 32А або на електронну пошту ТОВ «Грінера Україна»: greeneralaw@gmail.com та до Відділу транспортної інфраструктури, ТПВ та енергозбереження управління ЖКГ Стрийської міської ради за адресою: вулиця Тараса Шевченка, 71, м. Стрий, Львівська область, 82400 або на електронну пошту transporttpv@ukr.net.

Структура витрат на збирання та вивезення ТПВ ВГВ з м Стрии

Структура витрат на збирання та вивезення ТПВ ВГВ з м Стрии(МЕШКАНЦІ)

Публічниий договір – побутові відходи Стрии

 

 

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту