Топ теми:

Як Стрий став переможцем спільного проєкту UNDP в Україні та GIZ?

30 Квітня 10:34

У часі війни пріоритетність розвитку муніципалітетів змінилась на виживання та підтримку армії. Однак громади, особливо тилові, продовжують жити своїм життям і працювати на економіку, тому що це одна із запорук перемоги. Міжнародні донори підтримують українське прагнення самостійності фінансовими грантами.

Стрий зумів стати учасником проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні. У Стрию проектом передбачається створення в одній локації на базі двох сусідніх будівель (вул.Шевченка, 57 та 59) сучасної бізнес-інфраструктури для розвитку підприємництва та підтримки існуючого бізнесу. Вартість проекту майже 1 млн грн. Нашою метою є створення належної матеріальної бази для швидкого відновлення і перезапуску місцевої економіки. Назвали проектну ініціативу «Бойківський бізнес-центр» (ББЦ). Завдяки діяльності Центру 130 бізнес-суб’єктів з числа місцевого та релокованого бізнесу отримають вигоду від сучасної бізнес-інфраструктури та покращать доступ до своїх послуг, а відтак — створять у громаді нові робочі місця.

Стратегія Стрийської громади декларує відкритість нашого муніципалітету перед міжнародними партнерами. Ми готові до співпраці і реалізації спільних проектів, які будуть спрямовані на розвиток і не будуть перечити нашим цінностям. Саме тому участь у грантах стала частиною діяльності міської ради.

Ми переконані, що втілений у життя проект ББЦ стане рушієм прогресу, адже нові умови стануть запорукою нових можливостей. Вперше у Стрию з’явиться бізнес-освіта для професійного розвитку, початківці зможуть комфортно отримувати допомогу, а сталий бізнес знайде однодумців та підтримку.

Стартуємо уже в найближчі дні!

Цю статтю створено Стрийською міською радою у межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), що реалізується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Думки, висновки чи рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам/-кам та упорядникам/-цям і не обов’язково відображають погляди уряду Німеччини, GIZ, UNDP або інших агенцій ООН.

 

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту