Топ теми:

Яке місце перетворення ББЦ у Стратегії розвитку Стрийської громади

20 Травня 9:18

Однією з умов Стратегії розвитку Стрийської громади є підтримка інновацій, європейських ініціатив, пошуку міжнародних партнерів для зростання та процвітання міста.
https://cutt.ly/IetdP7o4
Для Стрийської громади характерна просторова диспропорційність розвитку бізнесу, – йдеться у Стратегії розвитку. Фактично економічна активність сконцентрована в межах міста Стрий та прилеглих населених пунктах. Збереження такої ситуації у майбутньому може спричинити розширення переліку проблемних (депресивних) територій, знелюднення віддалених сіл, їх виключення з процесів розвитку господарської системи громади. Зазначене потребує врахування при виробленні місцевої політики розвитку малого та середнього підприємництва. Разом з тим, ефективна політика щодо розвитку підприємництва, поряд із її спрямуванням на підтримку традиційних для громади виробництв, має бути орієнтована на розвиток інших перспективних секторів економіки з високою доданою вартістю, насамперед, які володіють потенціалом смарт-спеціалізації.
Саме тому новий бізнес-центр, який з’явиться на місці колишньої міської поліклініки в Стрию, обіцяє стати каталізатором позитивних змін у економічному житті громади.
Перетворення цієї території в сучасний бізнес-центр принесе значні покращення. Перш за все, новий бізнес-центр залучить додаткові інвестиції та підніме престиж міста, створивши нові робочі місця та стимулюватиме економічний розвиток. Це місце стане не лише простором для офісів та комерційних площ, але й місцем, де бізнесова спільнота зможе активно обмінюватися досвідом, ідеями та інноваціями. Воно стане магнітом, де підприємці, стартапи та підприємства з різних сфер зустрінуться для проведення конференцій, семінарів, майстер-класів та інших заходів, спрямованих на розвиток бізнесу та підвищення ефективності. Такий обмін досвідом та знаннями стане ключовим фактором для розвитку підприємницької активності в місті та зміцнення бізнес-спільноти.
Грантові кошти від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні та німецької компаніїцф GIZ, спрямовані на цей проєкт, є важливим каталізатором змін для громади. Вони не лише фінансують конкретні роботи з реконструкції, а й допомагають у впровадженні передових практик управління проектом, розвитку бізнесу та підтримки співпраці між секторами. Такий підхід має потенціал змінити економічний ландшафт міста і сприяти його сталому розвитку, забезпечуючи місцевим жителям нові можливості та покращену якість життя.
Цю статтю створено Стрийською міською радою у межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), що реалізується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Думки, висновки чи рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам/-кам та упорядникам/-цям і не обов’язково відображають погляди уряду Німеччини, GIZ, UNDP або інших агенцій ООН.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту