Топ теми:

У Стрию відкрили мурал Герою України Тарасу Бобаничу «Хаммеру»

1 Жовтня 18:44

У Стрию відкрили мурал Герою України, стриянину, легендарному командиру 2-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор» Тарасу Бобаничу «Хаммеру». На урочистий захід завітали рідні, побратими та посестри Тараса, представники Стрийської міської ради, громадськість. Стінопис, на якому зображений Тарас Бобанич, створили на фасаді Стрийської школи мистецтв не випадково, адже саме тут Захисник ще в юності навчався в класі гітари.
Міський голова Олег Канівець розповів присутнім про честь та доблесть Тараса Бобанича, який у 2013-2014 роках брав участь у Революції Гідності. В тому ж році пішов на фронт, як справжній патріот своєї Батьківщини. Та, на жаль, загинув 8 квітня 2022 року, прикриваючи побратимів під час бойового завдання на Ізюмському напрямку.
Вшанувати пам’ять Героя України приїхав Начальник головного штабу ДУК «Правий сектор» друг Олександр Сачко. Воїн вручив нагороди «Бойовий хрест корпусу» батькам Тараса Бобанича за те, що виховали незламного патріота рідної землі.
До слова, у Стрию на честь Тараса Бобанича в центрі Стрия відкрили іменну алею та встановили пам’ятну дошку на фасаді гімназії ( школа №9), де воїн навчався. Також цьому навчальному закладу присвоїли його ім’я.
Нехай слова промовлені в свій час Тарасом Бобаничем стануть заповітними для кожного українця:
«З ворогом не має бути жодних домовленостей. Наш шлях – жорстка і безкомпромісна боротьба!»

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту