Топ теми:

У Стрийській громаді створили Раду безбарʼєрності

31 Травня 10:00
У Стрийській громаді створили Раду безбарʼєрності. Це колегіальний орган на чолі з міським головою, що дбатиме про реалізацію Національної стратегії створення безбарʼєрного простору в Україні.
Також ми розробили та затвердили власний стратегічний документ – Концепцію безбарʼєрності «Стрийська громада – громада без барʼєрів», яка включає реалізацію заходів 6 напрямів: усунення фізичних, інформаційних, суспільних, економічних, освітніх та цифрових барʼєрів.
Вже окреслили перші кроки впровадження Концепції, зокрема:
– готуємо зміни до існуючої Стратегії розвитку Стрийської громади до 2027 року з урахуванням норм безбарʼєрності;
– створена робоча група, що здійснюватиме моніторинг доступності комунальних та громадських закладів, до якої долучені представники громадського сектору та ветерани російсько-української війни;
– розпочалася робота над комунікаційною стратегією щодо обізнаності населення та популяризації культури безбарʼєрності,як філософії гідності та прийняття;
– до кінця року плануємо пониження рівня бордюрного каменю з влаштуванням тактильних смуг на пішохідних переходах на вул.Шевченка у Стрию тощо.
Загалом затверджена Концепція з планом дій розрахована до 2026 року.
Попереду тривала і клопітка робота. Сподіваємося на підтримку громадськості і мріємо про комфортну громаду для всіх без винятку.
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту