Топ теми:

Католицька Церква зарахувала до лику блаженних польську сім’ю Ульмів, яку вбили нацисти за переховування євреїв

11 Вересня 14:20

Величний захід відбувся вихідними у селі Маркова Ланцутьського повіту у Польщі. Святу Месу співслужили близько 80 кардиналів і єпископів із Польщі та з-за кордону. Присутніми були Президент країни та прем’єр-міністр. На запрошення голови Ланьцутського повіту (наше місто-побратим) Адама Кшиштоня захід відвідала і делегація зі Стрия на чолі з міським головою Олегом Канівцем.
Також у межах відвідин у місцевому муніципалітеті відбулася зустріч з представниками самоврядування, де мери окреслили наявну та потенційну співпраці між громадами. Олег Канівець подарував пану Кшиштоню символічне полотно, де зображені водночас обидві мерії.
Довідково: Родина Ульмів – Юзеф, Вікторія та їх семеро дітей були вбиті у березні 1944 року за допомогу євреям. Це перший випадок, коли цілу родину вшановують у такий спосіб разом. При цьому, беатифікація є останнім кроком перед зарахуванням до лику святих у Римо-Католицькій Церкві. Близько трьох мільйонів євреїв, які жили в довоєнній Польщі, були вбиті під час нацистського Голокосту, що становить близько половини всіх євреїв, вбитих під час Другої світової війни.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту