Топ теми:

До відома споживачів теплової енергії КП «Стрийтеплоенерго»

31 Грудня 11:44

Плата  за абонентське обслуговування  – платіж,  який споживач  сплачує  виконавцю  комунальної   послуги  за типовим  індивідуальним  договором  про надання  послуги з постачання теплової енергії. 

Зокрема,   абонентська  плата  включає такі витрати :

-укладення  договору про надання  комунальної  послуги;

-здійснення  розподілу  обсягу  спожитих  послуг між споживачами ;

-нарахування та стягнення  плати  за спожиті  комунальні  послуги ;

-обслуговування та  заміна  вузлів  комерційного  обліку  теплової  енергії ( у разі їх наявності);

-виконання  інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням  виконавцем абонентів  за  індивідуальними договорами (крім  обслуговування  та поточного ремонту внутрішньобудинкових  систем  теплопостачання  та постачання  гарячої води).

У   Постанові  КМУ від 8 вересня 2021 р. №1022 затверджено зміни, що вносяться  до Постанови КМУ від 21 серпня 2019 р. №830 «Про затвердження Правил надання  послуг  з постачання  теплової  енергії і типових  договорів  про надання  послуги з постачання  теплової  енергії», 08.11.2021  року  на  офіційному  веб- сайті  КП «Стрийтеплоенерго»  було  опубліковано  типовий індивідуальний  договір  про надання  послуги  з постачання  теплової  енергії, який є публічним договором.

Такий  договір  вважається  укладеним,  якщо  протягом  30днів,  з  дня  опублікування, співвласники  багатоквартирного  будинку  не прийняли  рішення  про вибір  іншої  моделі  договірних  відносин  та не укладали  відповідний  договір  з КП «Стрийтеплоенерго».

В індивідуальних  договорах  передбаченаплата   за абонентське обслуговування,відповідно  частини 1 ст. 1 Закону України  « Про житлово- комунальні  послуги» та  п.33  Правил надання  послуг з постачання  теплової  енергії.

Плата  за абонентське  обслуговування  нараховується  всім  споживачам. Споживач  не звільняється  від  плати  за абонентське  обслуговування  у разі  відсутності  фактичного споживання  ним послуги  або у разі  відключення  (відокремлення) його  квартири або нежитлового  приміщення  від  мереж  (систем)  централізованого  теплопостачання.

Плата  за абонентське  обслуговування  затверджується внутрішнім  наказом  по підприємству  та визначається  виконавцем  комунальних  послуг  за їх  фактичними  витратами у  розрахунку  на 1 абонента /міс. Тобто  плата  за абонентське  обслуговування  розраховується  не за обсяги  спожитих  послуг,  а  в розрахунку  на 1 абонента  та  виставлятиметься  як окремий  платіж.

Згідно з  Постановою  Кабінету  України «Про встановлення  граничного  розміру  плати  за абонентське  обслуговування  у розрахунку  на одного  абонента для  комунальних  послуг, що надаються  споживачам  багатоквартирних  будинків за  індивідуальними  договорами» від  21.08.2019 р. № 808, держава  регулює  її граничний  рівень,  який з 01.12.2021 року становить  36,49 грн на 1 абонента в місяць.

По підприємству «Стрийтеплоенерго»  встановлено  плату  за абонентське  обслуговування  Наказом № 42  від 14.12.2021 р.,  яка  з 1 січня 2022 року  для споживачів  послуг  КП «Стрийтеплоенерго»  у  розрахунку на  один  особовий  рахунок  для послуг  з постачання  теплової  енергії  становить :

-18,70 грн/міс  з ПДВ, за  наявності  вузла  комерційного  обліку  теплової  енергії;

-13,51грн/міс  з ПДВ, за  відсутності   вузла  комерційного  обліку  теплової  енергії;

Наказ № 42 від 14.12.2021р. «Про встановлення розміру плати за абонентське обслуговування»

Розрахунок плати за абонентське обслуговування в розрахунку на одного абонента в місяць на протязі року

Розрахунок граничного рівня розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента КП «Стрийтеплоенерго» станом на 1 грудня 2021 року

                                                   Адміністрація КП «Стрийтеплоенерго»

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту