Топ теми:

Послуги особам з інвалідністю: понад 470 вдалося працевлаштувати

11 Жовтня 10:49

З-посеред 27037 клієнтів, котрі впродовж дев’яти місяців цього року шукали місце праці за сприяння обласної служби зайнятості, 2106 становили особи з інвалідністю (7,8%). Із них 473 вдалося знайти прийнятну роботу на постійній основі, 91 – забезпечити громадськими, суспільно корисними та іншими роботами тимчасового характеру. Окрім того, 48 осіб з числа зайнятого населення отримали ваучер на навчання для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці.
Пошук варіантів зайнятості для осіб з інвалідністю здійснюється з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії, індивідуальної картки реабілітації та побажань безробітних з тим, щоби пропонована праця не завдавала шкоди здоров’ю та були враховані протипокази до виконання певних видів робіт.
Якщо серед вільних робочих місць і вакантних посад відсутні пропозиції працевлаштування, особам з інвалідністю надаються профорієнтаційні послуги для визначення сфери діяльності, що відповідає індивідуальним рекомендаціям медиків, а також організовується професійне навчання. У січні-вересні п. р. профорієнтаційними послугами охоплено 1609 осіб з інвалідністю, до професійного навчання, перенавчання або підвищення кваліфікації залучено 149 безробітних. Здебільшого клієнти з проблемами здоров’я підвищували кваліфікацію за такими професіями як оператор котельні, машиніст (кочегар) котельної, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, здобували фах монтажника сантехнічних систем і устаткування, верстатника деревообробних верстатів, манікюрника, а також стажувалися на робочих місцях продавця, касира торговельного залу, швачки, вишивальниці, машиніста пакувальної машини та ін.
У перші дні жовтня ц. р. роботу за сприяння служби зайнятості шукали 423 безробітних з інвалідністю, у т. ч. 211 жінок, 176 жителів сільської місцевості, 52 особи віком до 35 років.
До слова, працедавцям, які забезпечують роботою осіб з інвалідністю І або ІІ групи, держава відшкодовує витрати на придбання допоміжних засобів для облаштування для них робочих місць, зокрема меблів, протиковзних і тактильних матеріалів для підлоги і сходів, транспортерів, брайлівських клавіатур і портативних пристроїв, підйомних платформ та ін.
Консультації з питань зайнятості надаються за телефоном «гарячої лінії» +380966825183, на офіційному телеграм-каналі Львівської обласної служби зайнятості @DCZ_Lviv або у підрозділах ЛОЦЗ .

 

Стрийська філія Львівського обласного центру зайнятості

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту