Топ теми:

Облрада погодила уточнення площі Парку ім. Т. Г. Шевченка у Стрию

28 Грудня 15:59

Стрийська міська рада працювала над впорядкуванням документації парку Шевченка у Стрию понад два роки. Сьогодні Львівська обласна рада прийняла рішення щодо уточнення площі нашого парку.
Дякуємо усім, хто пройшов з нами цей шлях.
Попереду перемога і багато роботи з реконструкції і благоустрою.
На сесії обласної ради був присутній заступник міського голови Михайло Журавчак.

Деталі в матеріалі Львівської обласної ради:

“Облрада погодила уточнення площі Парку ім. Т. Г. Шевченка у Стрию.
Львівська обласна рада погодила уточнення площі парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім. Т.Г. Шевченка» у м. Стрию площею 16,1 га за рахунок земель комунальної власності Стрийської міської ради.
«Статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім. Т.Г. Шевченка» як об’єкта природно-заповідного фонду надано у 1984 році площею 20 га. До сьогодні межі та площа парку не змінювалися. Однак після проведеного комплексу топографо-геодезичних робіт встановлено, що площа парку становить 16,1407 га. При цьому у результаті наукових досліджень та опрацювання архівних матеріалів встановлено, що контури парку не змінювалися від моменту його оголошення об’єктом парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення.
Врегулювання ситуації дасть змогу впорядкувати землевпорядну документацію на цей об’єкт природно-заповідного фонду, що створить належні умови для реконструкції та впорядкування території парку», – пояснили у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОВА.
«Парк ім. Т.Г. Шевченка» у м. Стрию – один із найстаріших парків Львівщини, відомості про нього збереглися з кінця XVІІІ ст. Він розташований в центральній частині міста Стрий, у ньому описано 24 види дерев та понад 30 видів кущів.”
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту