Топ теми:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди стаціонарними джерелами МП ТзОВ «Олісма»

15 Серпня 13:51

1. Повне найменування суб’єкта господарювання:
Мале підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю «Олісма».

2. Скорочене найменування суб’єкта господарювання:
МП ТзОВ «Олісма».

3. Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ:
13977624

4. Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти суб’єкта господарювання:
35313, Рівненська обл., Рівненський р-н, селище міського типу Оржів, вул. Заводська, буд. 10

5. Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика:
82402, Львівська обл., м. Стрий, вул. Сколівська, 11А

6. Мета отримання дозволу на викиди:
На даномупідприємствівідбулись зміни в обладнанні, що і призвело до необхідності отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

7. Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля:
МП ТзОВ «Олісма» не підлягає оцінці впливу на довкілля та не відповідає вимогам жодного з пунктів ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

8. Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування):
Склад сировини з басейнами гідротермічної обробки деревини (ГТОД) призначений для приймання, зберігання, сортування та гідротермічної обробки деревини.
Басейни гідротермічної обробки деревини (ГТОД) призначені для теплової обробки фанерної сировини. Теплова обробка фанерної сировини проводиться при температурі 45˚С. Завантаження сировини краном проводиться без випорожнення води з басейнів. Після теплової обробки фанерна сировина подається на естакаду для різання деревини з подальшим її окорюванням, кора та тирса відвантажується на склад зберігання біомаси.
Окорена – розрізана фанерна сировина подається на лущильний верстат в цех виготовлення шпону. Продукти лущення (олівці та шпонорванина) подрібнюються на тріску після чого відвантажуються на склад зберігання біомаси. Також є склад від продуктів згоряння, а саме шлаку та золи. Виготовлений шпон після лущення подається для сушіння в сушильні камери. Просушений шпон складається на спеціальні піддони. Теплоносієм сушильних камер, басейнів є пара яка подається від котельні. В котельні установлено два котла типу ДКВР-4, які працюють на відходах (олівці, тирса, тріска) та подають пару на сушильні камери та басейни ГТОД. Надлишкова волога сушильних камер вентиляторами викидається в атмосферне повітря. Гази після згоряння твердого палива в котлі очищається циклоном та викидаються димососом в димову трубу діаметром 1,1 м, висотою 36 м в атмосферне повітря. Також є пост зварки та токарна дільниця на якій проводиться ремонт зношених деталей. Для забезпечення безперебійної подачі електроенергії на території підприємства встановлений дизельний генератор марки POLYMA.

9. Відомості щодо видів та обсягів викидів:
Оксид вуглецю–39,51927 т/рік; Речовини у вигляді суспендованих твердих частинок –35,848414т/рік; Оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту–40,53164 т/рік; Сірки діоксид –0,00087 т/рік; Заліза оксид**(в перерахунку на залізо)–0,0002705 т/рік; НМЛОС (Гас) – 0,00141 т/рік; Манган та його сполуки в перерахунку на діоксид мангану – 0,000295 т/рік; Азоту(1) оксид (N2O) – 0,81108 т/рік; Вуглецю діоксид – 5705,7551 т/рік; Метан –1,01364т/рік.

10. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва:
Підприємство належить до другої групи за складом Документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, і не підпадає впровадженню найкращих існуючих технологій виробництва.

11. Перелік заходів щодо скорочення викидів:
Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин для даного підприємства не передбачаються.

12. Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів:
Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин для даного підприємства не передбачаються.

13. Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству:
Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря відповідають вимогам діючого законодавства України, зокрема Наказам Мінприроди № 309 від 27.06.2006 р. зі змінами та доповненнями.

14. Зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди прохання надати протягом 30 днів з дня опублікування в:
Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації:
79026, м.Львів, вул. Стрийська, 98.
тел./факс: + 38 (032) 238-73-83; e-mail: envir@loda.gov.ua.
Стрийська міська рада:
82400, Львівська обл., м. Стрий, вул. Шевченка, 71.
тел./факс: + 38 (03245) 5-24-34; e-mail: info@stryi-rada.gov.ua.

 

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту