Топ теми:

КП «Стрийводоканал» пропонує Вам визначитись з однією із моделей запропонованих договорів

17 Грудня 15:13

На виконання вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги» Постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 р. № 690 затверджені типові договори про надання житлово-комунальних послуг.

КП «Стрийводоканал» пропонує Вам визначитись з однією із моделей запропонованих договорів.

  • Договір з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем).
  • Договір з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (без обслуговування внутрішньобудинкових систем).
  • Договір з колективним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.
  • Колективний договір про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Обрати одну з чотирьох моделей договірних відносин необхідно на загальних зборах співвласників багатоквартирного будинку. Рішення оформлюється протоколом згідно Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Рішення вважається прийнятим, коли за нього проголосували власники всіх квартир та нежитлових приміщень, площа яких перевищує 50% усієї площі багатоквартирного будинку. Після оформлення відповідного протоколу, його витяг необхідно надати у Відділ збуту КП «Стрийводоканал» для подальшої роботи по укладанню договорів.

 У разі якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали з виконавцем комунальної послуги відповідний договір, з ними укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання.

Такі договори вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги.

Для мешканців приватного сектору передбачений наступний типовий договір:

  • Договір з індивідуальним споживачем у будівлі, приміщення якої є самостійними об’єктами нерухомого майна, про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Публічні договори приєднання про надання комунальних послуг з власниками індивідуальних (садибних) житлових будинків вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги такий власник не вчинив дій щодо відключення (відмови) від комунальної послуги.

Договори опубліковано на сайті в розділі Економіка – Публічні договори.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту