Топ теми:

«Ми маємо стояти, як скала!». Фраза, яка більше століття тому розпочала історію одного з найстарших футбольних клубів не лише Галичини, а й України

20 Липня 11:52

В цьому році стрийська громада святкуватиме день народження славетного футбольного клубу «Скала» Стрий, який заснували в далекому 1911 році. Життєпис стрийського футболу розпочав Іван Сухар. Він був першим головою «Скали», меценатом та навіть гравцем при потребі. Зумів згуртувати довкола себе найкращих в той період «змагунів» і «копунів». Під час радянської окупації ФК «Скала» був заборонений, як націоналістичний, аж до 1989 року. На хвилі національного відродження футбольний клуб відновили. Першим президентом ФК «Скала» став Володимир Бурій (сьогодні депутат Стрийської міської ради). А вже за рік новостворена команда стала чемпіоном Львівщини II ліги. До речі, тривалий час в команді захисником був Микола Дмитришин (сьогодні перший заступник міського голови).

З 2020 року футбольною командою «Скала 1911» опікується Стрийська міська рада. 18-19 вересня цього року відбудеться масштабний захід відзначення ювілею клубу.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту