Топ теми:

Облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю: на яку компенсацію можна претендувати?

6 Вересня 17:00

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 № 893), затверджений Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.
Дія Порядку поширюється на працедавців, які з 24 серпня 2023 року забезпечили роботою застраховану особу з інвалідністю І або ІІ групи. За працевлаштування осіб з інвалідністю ІІІ групи компенсація не виплачується.
Кошти надаються за придбані роботодавцем допоміжні засоби для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю та виплачуються із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, а також інших джерел, не заборонених законодавством.
Граничний розмір компенсації не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, для осіб з інвалідністю І групи (до 100,5 тис. грн), 10 розмірів мінімальної заробітної плати – для осіб з інвалідністю ІІ групи (до 67,0 тис. грн).
Більш детально про послугу – за посиланням .
Консультації з питань зайнятості можна отримати у будь-якому підрозділі Львівського ОЦЗ (адреси – за посиланням), за телефоном «гарячої лінії» (032) 23 23 490, а також на офіційному телеграм-каналі Львівської обласної служби зайнятості @DCZ_Lviv).

 

Стрийська філія Львівського обласного центру зайнятості

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту